Tour Guide Split

8 razloga za walking turu u gradu Splitu

1.Nema ništa gore nego doći na novu destinaciju, jednu od deset najboljih na svijetu, potrošiti svoje vrijeme, novac i propustiti priliku vidjeti sve najbolje od mjesta, osjetiti iskustvo, o čemu razgovaraju  svi putnici. Čitali ste o povijesti grada Splita, povijesti Dalmacije, nevjerojatnoj priči o Dioklecijanovoj palači. Većina posjetitelja Splita spominje mediteranski duh u gradu, sjajan smisao za humor lokalnog stanovništva, neobične običaje, nevjerojatno obožavanje Hajduka, ukusnu domaću hranu, ali ni nakon dva dana niste dosegli tu razinu doživljaja !!!

2.Nakon  samo 1,5 sat walking ture u Splitu, Trogiru, Klisu naša, ponekad komplicirana povijest postat će vrlo jednostavna

 Nakon 90 minuta walking ture u Dioklecijanovoj palači Razgled Splita- walking tour 90min, shvatit ćete zašto ste vi i milijun drugih posjetitelja ovdje. Provjerit ćete svoje obiteljsko stablo u nadi da ćete pronaći pretka koji potječe iz Dalmacije.

Nakon 3-satnog razgleda Splita postat ćete tipični Splićani, piti ćete kavu 2-3 sata, uživati u tračanju i napraviti siestu nakon ručka, i, pažnja, bit ćete ponosni na to.      

Nakon splitske Game of Thrones ture, Igre Prijestolja-tura u Splitu Meereen će oživjeti.

3. Očita korist razgleda grada sa turističkim vodičem je da se u kratkom vremenu upoznate s gradom i građanima.

Osjećate se bolje, potpuno ste cool.

Saznat ćete više o 2000 godina staru povijesti.

Upoznajte se s našim običajima, uronite u antičku baštinu, utjecaje Venecije, Austrije, Jugoslavije.

Otkrijte razloge održavanja ULTRA MUSIC FESTIVALA u zadnjih 10 godina.

Otkrijte razloge zašto je Dioklecijanova palača korištena kao glavni grad Daenerys Targaryen.

Ako se želite prisjetiti Velog mista, još i danas je živa uspomena na Smoju, Meštra, madam Violet, Maru Mulicu, Kokola…i svakako se, za vrijeme razgleda, obrati pozornost na lokacije, gdje je to i snimano.

4. Ne tako vidljive prednosti razgleda su, više se smijete, jer se osjećate ispunjeno, blistate.

Bolje ste društvo za svog prijatelja, prijateljicu, djevojku, dečka, muža, ženu, djecu…

Možete podijeliti nevjerojatna iskustva i 1000 fotografija sa svoga  odmora. 

5. Dioklecijan, rimski car, odabrao je ovo mjesto za svoje zlatno doba, za svoje umirovljeničke dane.

Sigmun Freund živio je ovdje neko vrijeme. Kada su producenti Igre prijestolja birali mjesto za snimanje, nije bilo sumnje u iznimnost ovoga mjesta. Grad Split je već 10 godina domaćin svjetski poznatog ULTRA MUSIC FESTIVALA.

6. Dugogodišnji sam vodič , na engleskom, njemačkom te hrvatskom jeziku. Dioklecijanova palača je moj ured.

U Splitu sam rođena, u Splitu sam i odrasla, tako da je ovo moj grad i ne mijenjam ga ni za jedan grad na svijetu. Nadalje, Sveti Jeronim je svetac, zaštitnik Dalmacije.Treba naglasiti, preveo je Bibliju s grčkog na latinski jezik. Jednako važna je njegova vrlo poznat rečenica: „Oprosti mi Bože, jer sam Dalmatinac“! U vezi s tim, oprostite i vi meni  jer sam fascinirana  svojim Splitom,  i s cijelom Dalmacijom.

7. Za kvalitetu izleta pročitajte recenzije na mom Tripadvisor računu, Dalamatia guide tours with Alenka ili na Facebook stranici, istog  naziva.

8. U Dalmaciji je neslužbeni početak sezone Uskrs, a kraj je na Svi Svete. U međuvremenu, u sezoni je teško pronaći slobodnog vodiča. Agencije za kruzere svaki dan angažiraju toliko vodiča, posjetitelja koji dolaze čarterima, autobusima, trajektima, autima.. Ako budem zauzeta u traženo vrijeme, osigurat ću vam drugog vodiča, nekog od mojih izvrsnih kolega. Moguće je osigurati vam vodiča na drugim jezicima.

Surađujem s brojnim agencijama iz svijeta, isto tako i sa hrvatskim.

Lokalni vodič sam za grupe na Balkan turama, za grupe i privatne razglede kruzerskih gostiju, incentive grupe, te razglede za individualce.                                     

Ne propustite vidjeti grad očima lokalnog stanovništva.

Ako iz bilo kojeg razloga ne biste išli na razgled s vodičem, uživajte na moru, u čamcu, na plaži, provedite večer u starom gradu i potom plešite cijelu noć pod zvijezdama u noćnom klubu na otvorenom.

I kao što car Dioklecijan običava u podne na Peristilu reći : “Porta Palatii apertae sunt”!

Drugim riječima, svi ste dobrodošli!