Tour Guide Split

5/5
34 Reviews

Storytelling tura- S Priskom kroz Palaču

Storytelling tura- S Priskom kroz Palaču

O Turi

Samozatajna, nevidljiva, necijenjena, , ona rimska patricijka, žena rimskog cara, majka rimske Auguste, ali nikada i carica.

Ispričat će vam priču o sebi, o mužu, o Palači, o životu, o tračevima,o crkvi….

Pridružite mi se na ovoj zadivljujućoj 70-minutnoj turneji kroz palaču, dok otkrivamo neispričane priče o carici Priski.

Apsolutno, samozatajna, nevidljiva, rimska patricija, supruga rimskog cara Dioklecijana, majka rimske Auguste Valerije, ali nikad carica – njezino veličanstvo PRISKA.

Pođi sa mnom,sa caricom Priskom, ženom cara Dioklecijana, kroz Palaču. Pratite moje priče kroz glavne ulice, Cardo i Decumanus, zaustavite se i divite se glavnom trgu, Peristilu. Ići ćemo do carskog stana, kroz Vestibul, i dalje do Cryptoporticusa, nakon toga do Tricliniuma. Ispričat ću vam našu priču o ljubavi i svemu što nije bila ljubav.

Zašto je Palača izgrađena, i zašto nisam ja birala boju i motive mozaika??!

Igrom sudbine ili zahvaljujući najvećem progonitelju kršćana, Palača se danas nalazi na UNESCO-vom popisu zaštićene baštine. Otkrit ću vam koji su tračevi istiniti, a koji se prešućuju. Usporedit ćemo život u moje vrijeme i danas. Kako je Palača utjecala na živote sadašnjih stanara?!

Sada, moji kolege putnici kroz vrijeme, vrijeme je da razotkrijemo tajne skrivene unutar ovih zidova.

Pošalji upit

Lokacija

Galerija ture

Testtimonials

Pošalji upit